Нд. Жов 20th, 2024

Представник громадського простору “КУБ” розповів на Суспільному про проблеми внутрішньо переміщених осіб у програмі UA: Кропивницький “Радомайдан”. Віктор Голобородько, як представник громадського простору “КУБ”, прокоментував участь простору у підтримці ініціативи “Центру громадської активності “Перемога” щодо проведення круглого столу з питання проблем ВПО.
На онлайн-звязку зі студією – журналістом Суспільного Василем Левицьким – була також очільник ГО “Центр громадської активності “Перемога” Валентина Чугуєвець.
Учасники телепрограми обговорили те, які проблеми наразі є у внутрішньо переміщених осіб в Олександрії та якими є шляхи їх вирішення.


«Діалог був динамічний, насичений цікавими подробицями із реалій життя людей, яких війна змусила залишити свої домівки і намагатись облаштуватись з нуля в Олександрії та на Кіровоградщині. Ми говорили про звернення яке стало продовженням резолюції круглого столу. Це звернення вже зареєстровано і ми як структура ,що допомагає і підсилює громадські ініціативи виконали свою місію. Сподіваємось на зворотній зв’язок мерії. Тим більше, що це – нагальне питання і потребує вирішення. Тобто створення робочої групи з проблем ВПО та формування відповідної Програми підтримки внутрішньопреміщених осіб. Тоді є можливість залучити державні кошти на придбання житла. Також погоджено із керівником Олександрійського громадського простору, депутатом міської ради Олегом Панібратенком, надання майданчику для інформаційно-консультаційного пункту для внутрішньо переміщених осіб на базі офісу громадського простору «КУБ». Тобто такі малі кроки за сприяння міської влади та ініціативи громадськості можна робити і тоді глобальні проблеми у вигляді економічної та культурної інтеграції відбудуться набагато швидше і ефективніше», – зазначив В. Голобородько ,коментуючи ефір на Суспільному.

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *