Ср. Кві 17th, 2024

В Олександрії презентували туристично-рекреаційний тур вихідного дня «Енергетичні місця Олександрії-Березівки-Приютівки». Тур охопив піший та автомаршрут, учасники якого здолали 25 кілометрів шляху по найцікавішім локаціям одразу двох громад – Олександрійської та Приютівської.


Тур вихідного дня презентовано завдяки Олександрійському громадському простору «КУБ» за підтримки Олександрійського міського голови Сергія Кузьменка та Олександрійської міської ради.
Серед унікальних лоцій, які не входили в жоден краєзнавчий чи туристичний маршрут – церква Узорішительниці Анастасії та Федора Пергійського, фундатором якої є родина Федора Кравченка. Вперше під час маршруту завдяки гостинній ситуаційній пропозиції, учасники маршруту змогли потрапити до колишньої синагоги «Бешмедріс», яка наразі є храмом місцевої громади адвентистів сьомого дня.


Також вперше представлено ландшафтний парк в селищі Приютівка, як цілісний комплекс, який має свої смисли, своє прочитання символів і разом з тим – це територія релаксу, осмислення, відпочинку. Учасники туру дізнались чому у таких паркових зонах обов’язково мають бути власні джерела води, що означають паркові локації та де у цьому цікавому об’єкті є фрагмент сонячної Італії та романтично-філософської Греції.


Провів локаціями та розповів про історичні та культурні пам’ятки минулого краю Віктор Голобородько, керівник ГО «Сучасні громадські ініціативи», член Національної спілки краєзнавців України. Участь у заході взяв керівник ГС «Олександрійський громадський простір «КУБ», депутат Олександрійсьокої міської ради Олег Панібратенко.
Учасником туру стала секретар Олександрійської міської ради Вікторія Косяк. До туру долучились представники різних громадських організацій, зокрема ГО «Центр громадської активності «Перемога», журналісти, педагоги міста – ровесники Незалежності України, працівники культури, жителі олександрійської громади.


Вікторія Косяк, секретар Олександрійської міської ради: «Ми звикли подорожувати і дізнаватися на різноманітних екскурсіях про історію цікавих куточків України. Але відсьогодні я впевнено можу сказати, що в нашому місті чимало також цікавого.


Сьогодні мала змогу стати одним із перших учасників туру вихідного дня “Енергетичні місця Олександрії – Березівки – Приютівки”, який презентували в рамках святкування Дня молоді Олександрійський громадський простір “КУБ” та ГО “Сучасні громадські ініціативи” у співпраці з міською владою.


І знаєте що? – Олександрія неймовірна! Нам є що запропонувати навіть найвибагливішому туристу.
Окрема подяка Віктор Голобородько за підготовку маршруту і цікаві і змістовні розповіді.
Ми так захопилися, що наша екскурсія тривала майже чотири години, але вони пролетіли дуже швидко і навіть неймовірна спека не завадила нашому туру!»


Катерина Карпенко, Журналістка, тренерка з медіаграмотності: «Це була справді класна екскурсія: змістовна, цікава, вражаюча! Все було добре продумано, інтригуючі локації, комфортний автобус і приємні сувеніри для всіх учасників і учасниць! Продуманий маршрут, цікаві факти та історії, нові враження і знайомства. Дякую усім завдяки кому ця екскурсія відбулася!»

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *