Сб. Жов 19th, 2024

На позачерговій сесії міської ради депутати ухвалили рішення про засудження дії Росії як держави-агресора та схвалили текст звернення щодо цього питання. «За» проект проголосувало 37 депутатів і Олександрійський міський голова. Він зачитав на пропозицію депутатів проект звернення, який погодили абсолютною більшістю.

Дебати почались під час розгляду проєкт, який передбачав визнання політичної сили ОПЗЖ в Олександрійській міській раді колаборанатами. Голова комісії з законності Олег Панібратенко (ВО «Батьківщина») повідомив, що це важливе рішення, яке окреслює позицію ради по відношенню до ворожої пропаганди, намагання створити «п’яту колонну» в місті, що активно просувала і просуває «руський мир» та «цінності» держави-агресора.

Заступник голови комісії з питань законності, ветеран АТО Олександр Рушковський («Європейська солідарність») зазначив також, що політична сила щодо якої розглядається проєкт рішення має відношення і до голосування щодо підтримки дій Януковича та розстрілів на Майдані, а також є активним і беззастережним підбурювачем до знищення української державності. Депутатів-колег також підтримав голова фракції «Слуга Народу» в міськраді Олег Носов.

У дебатах мер надав слово і очільнику фракції «ОПЗЖ» Геннадію Лоцману.

За проект, який визнає фракцію ОПЗЖ в міськраді колаборантами, проголосувало 29 депутатів «за». Що цікаво були і голоси «проти» – 3. А також «утрималось» 4 депутати. Не голосував один депутат.

Нагадаємо, що напередодні міський голова прийняв рішення винести відповідні питання на позачергову сесію міськради.

Також нагадаємо, що у складі фракції ОПЗЖ в Олександрійській міській раді є такі депутати: Геннадій ЛОЦМАН, Людмила СОСНА, Анатолій ГОРОШКО, Анатолій КОЖЕМЯЧЕНКО, Віталій ЛОЦМАН, Андрій НЕКРАСОВ, Юрій НОС, Віктор ПРИХОДЬКО, Валерій ПРОКВАС. За текстом Академічного тлумачного словника української мови, термін «колаборант» чи «колабораціоніст» пояснюється так: «зрадник своєї Батьківщини, що співпрацював з фашистськими загарбниками».

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *