Пт. Бер 22nd, 2024
Тетяна Отченашко

Конкурсна комісія абсолютною більшістю голосів підтримала кандидатуру Тетяни Отченашко на посаду директора Олександрійського міського музейного центру. Голосування та заслуховування кандидатів на посаду відбулось сьогодні, в сесійній залі Олександрійської міської ради.

Громадська організація «Сучасні громадські ініціативи», як один із співзасновників Олександрійського громадського простору «КУБ», надала рекомендації пані Тетяні до конкурсної комісії. ГО “СГІ” бачить пані Тетяну як талановиту людину із креативним, критичним мисленням, людину із досвідом у музейній справі, яка здатна запровадити зміни у діяльності музею та перетворити його у центр громадської комунікації громади, місце обміну думками та створення правдивого історичного наративу.

Рекомендацію Тетяні Отченашко також надала Кіровоградська Обласна організація Національної спілки краєзнавців України, яку підписав керівник організації, Почесний краєзнавець України, директор Центрального державного історичного архіву Олег Бабенко.

Тетяна Отченашко виклала своє бачення стратегії розвитку закладу на п’ять років. За її баченням, музейний центр має складатись із трьох великих підрозділів-відділів: краєзнавчий музей, музей миру та музей Дмитра Чижевського. Кожна з цих складових має свою унікальність і свого потенційного відвідувача.

Брендування музею, створення популярних локальних проєктів дасть можливість вивести музейний центр із «шкаралупи» містечковості і вирізнити його зі схожих об’єктів регіону.

Залучення громадськості у роботі музею, популяризації його фондів, на думку Т.Отченашко може відбуватись через створення і активну діяльність Наглядової ради музейного центру. А також шляхом популяризації екопроєктів, які викликають живий відгук у людей і особливо у молоді. Разом з тим необхідна популяризація історії міста через створення сайту музею, популяризації історії міста через популярні відеоролики, реалізацію проєктів із взаємодії в напрямку «школа-музей-батьки».

Вітаємо пані Тетяну Отченшко із рішенням конкурсної комісії та сподіваємось на невідкладне підписання контракту із керівником і початку оновлення музейної діяльності в міській громаді.

Від admin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *